Gin Tonic: nog steeds de ster van jouw zomer

House of Rebels  Blog   Gin Tonic: nog steeds de ster van jouw zomer

Gin Tonic: nog steeds de ster van jouw zomer

2014 was het gloriejaar voor de Gin Tonic. Het drankje groeide razendsnel in populariteit en werd al snel Nederland’s favoriete zomerdrankje. Waar het in het begin vaak in eenvoudige combinaties te vinden was, blijft het aanbod steeds groeien. In de grote steden is de meeste buzz rondom het drankje misschien voorbij, toch blijft de populariteit op ongekend niveau. De gin & tonic heeft voor een heuse revolutie in de cocktailwereld gezorgd doordat mensen veel bewuster zijn geworden over wat ze in hun glas doen. Het recept is in essentie namelijk heel simpel. Deze simpliciteit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de drank en de combinatie van de smaken belangrijker zijn geworden. Fever Tree past daarom goed binnen dit plaatje door een hoge kwaliteit tonic aan te bieden met complexe smaken van niet-alledaagse ingrediënten. Op deze manier blijft het drankje zich vernieuwen en raken we hier nog lang niet op uitgekeken!

Sergio Herman influence
House of Rebels - Sergio Herman Clementine tonic water
In 2016 gingen de Rebels aan de slag voor dit mooie merk in samenwerking met meesterchef Sergio Herman. Uit deze samenwerking kwam de Fever-Tree Clementine & Cinnamon Tonic water voort. Deze variant Fever-Tree tonic is geheel samengesteld naar de smaak van de internationaal gevierde chef. Het is een combinatie van zoete citrus fragmenten van clementines met de subtiele smaak van kaneel. De tonic is perfect voor bijvoorbeeld cocktails of longdrinks met gin of wodka, maar ook puur is het een heerlijk verfrissend drankje.

Tip: Sergio heeft twee cocktails met zijn nieuwe tonic ontwikkelend die worden geserveerd in The Jane in Antwerpen, dus mocht je in de buurt zijn…

Worldwide influence
House of Rebels Aromatic Tonic Water
Ook deze zomer is de G&T nog steeds hip, dus waarom dan niet deze succesvolle samenwerking eens herhalen? De Rebels en Fever-Tree sloegen de handen opnieuw in elkaar en brachten de Aromatic Tonic Water op de markt. Wat is er dan eigenlijk zo speciaal aan deze zoveelste tonic? Deze roze tonic geef je gebruikelijke Gin Tonic een complete upgrade!
De nieuwe Aromatic Tonic Water van Fever-Tree bevat de beste ingrediënten van over de hele wereld. Denk bijvoorbeeld aan vanille uit Madagaskar, gember uit India en kardemom uit Guatemala. Het resultaat is, naast een prachtige roze kleur, ook een heerlijke kruidige smaak met frisse accenten van citrus. Deze tonic gaat perfect samen in een zomerse mix met een robuuste gin (zoals Tanqueray of Plymouth).

Tip: Liever alcoholvrij? De Aromatic Tonic Water is ook heerlijk op zichzelf!

Over Fever-Tree
In 2003 schoof Tim Warrillow bij Charles Rolls aan voor een kop koffie omdat hij zijn advies wilde vragen voor het opstarten van een nieuw gin merk. Charles runde het succesvolle Plymouth Gin en Tim had ook al ervaring in de drankensector. Tijdens hun gesprek kwamen ze er al snel achter dat er een heleboel gins op de markt waren maar er een chronisch gebrek aan goede tonic was. De kwaliteit van gin werd steeds beter, maar er was geen tonic te vinden die evenwaardig was. Na het eerste gesprek stond het vast, ze zouden samen de eerste premium tonic ter wereld gaan maken. Na een wereldreis van 18 maanden op zoek naar de beste ingrediënten was de eerste Fever-Tree Tonic Water een feit. Sindsdien is het assortiment premium tonics van Fever-Tree enorm uitgebreid. Waar de keuze in tonic groeide, groeide ook de populariteit van de Gin & Tonic. Tegenwoordig kan er eindeloos gevarieerd worden met de verschillende Fever-Tree Tonic Waters, maar ook met andere soorten premium dranken zoals gemberbier of cola die perfect zijn voor mixers.

Fever-Tree Aromatic Tonic Water is verkrijgbaar bij de betere onafhankelijke slijterijen of online op www.drankdozijn.nl.