Rebel Nicoline got D-Toxd

House of Rebels  Blog   Rebel Nicoline got D-Toxd

Rebel Nicoline got D-Toxd

Na maanden van heerlijke etentjes, drankjes en lange maar leuke werkdagen én avonden was het tijd om mijn lichaam een weekje vakantie te geven. Aanvankelijk zou ik met een vriendin gaan maar die kreeg een nieuwe job, dus stapte ik – hop! – alleen in het vliegtuig naar Alicante. Het vooruitzicht? Een volle week op een berg in het achterland van de Costa Blanca, zonder mobiel netwerk (echt!). Vooral dat laatste was een beetje een shock omdat 1. Ik daar pas 10 minuten voor aankomst achter kwam en 2. Ik er als work-addict vanuit ging mijn mail nog enigszins bij te kunnen houden en de noodzakelijke telefoontjes te kunnen plegen. Mijn vakantie werd echter een detox all the way, inclusief online afkicken.

Na een klim van 45 minuten de bergen in – de taxi chauffeur zei dat we tot de hemel zouden gaan – kwam ik aan in een heerlijk Spaans huis inclusief kleurige bloemen zoals die alleen in Spanje staan, een heerlijke pool, een koele kamer met persoonlijke welkomstboodschap en een fantastisch uitzicht. Ook werd mij mijn laatste avondmaal geserveerd; een vegetarische paella! Een heerlijke start van wat inderdaad een hemelse week zou worden in het boutique resort D-toxd.

D-toxd is een bijzonder health retreat opgericht door Jeroen Coenen en  Gareth Karl, twee bijzondere mannen die ieder door hun levensgeschiedenis met hun eigen ups en downs hun visie op gezondheid in dit retreat verkondigen. Het gaat hier verder dan afvallen (hoewel fijnJ!) en de heren prediken geen hardcore afzien met een leven vol wortels en selderij sticks, maar je leert hier met liefde voor je lijf te zorgen, te eten, te sporten en te leven. Oftewel: 80% doen wat goed voor je is, aangevuld met een #guiltypleasure hier en daar! Sounds like a plan!

Na mijn heerlijke paella op zaterdagavond, begin ik zondag met mijn drie-daagse detox op basis van groente- en vruchtensappen. Mijn dagelijkse ochtendroutine start met een yoga-klas om 8:00u, waardoor binnen mum van tijd mijn rug weer normaal kan draaien. Deze wordt gevolgd door een detox-sap en een wandeling door de bergen van Calpe. De eerste dagen loop ik, als Nederlander gewend aan een land zo plat als een pannekoek, te puffen vanwege warmte en de bergklimmetjes. Maar zo’n drie dagen later huppel – nou ja, loop – ik lekker mee en begin ik er lol in te krijgen.

 

Na drie dagen sap-detox is het op woensdag tijd voor LUNCH.. Wat kan een mens daar aan toe zijn! Hoewel de sappen heerlijk waren en ik nauwelijks honger heb gehad – maar wauw, wat een verschil met hoeveel meer je proeft na zo’n detox. De vegetarische salade gevuld met kleurrijke groentes, noten en zaden is een absoluut feestje. ‘s Middags krijgen we bij het zwembad zelfs een stukje vegan brownie met sinaasappel en kan mijn dag niet meer stuk. Hier kan ik best aan wennen!

De rest van de week wordt gevuld met nog meer heerlijke maaltijden, veel beweging en sport, behandelingen, mindfit sessies, luieren bij het zwembad, veel lezen en bijzondere gesprekken met andere gasten waarbij ieder zo haar eigen verhaal blijkt te hebben.

Op gebied van sport wordt je hier naast de heerlijke yoga ochtend sessies in de buitenlucht verrast. Niks geen oude mensen gym in het zwembad, maar denk bijvoorbeeld aan ‘rebounding’ waar je op een trampoline danst op een te foute playlist en je longen uit je lijf meezingt – hilarisch – maar ook hardcore circuits en HITT trainingen met een PT-er die luid “command your body to do this” roept en het laatste restje energie uit je weet te motiveren.

Ook de behandelingen zijn goddelijk en ik heb mezelf er bijna dagelijks mee beloond. Ik koos voor verschillende massages en onder andere ook voor Kinesiologie – dat erg lijkt op mesologie en focust ook op de oorzaak achter de klacht. Kinesiologie is – net zoals het wat bekendere mesologie – wat mij betreft een absolute aanrader als je je lijf eens onder de loep wilt nemen en bepaalde klachten langdurig wilt oplossen.

Vrijdagavond is bonte avond: alle gasten verruilen hun sport- en zwemspullen voor een gezellig jurkje en sommige mannen dragen zelfs een casual jasje. We krijgen een drie-gangen diner geserveerd waar ik koos voor de vegetarische optie. In één woord; fantastisch. Wat kan eten toch fijn zijn als het met liefde en kennis is klaar gemaakt. Het heerlijke eten van Gareth doet je bijna overwegen om vegetariër te worden, maar eerlijk is eerlijk, een paar dagen na mijn terugkomst in Nederland zet ik toch mijn tanden weer in een heerlijk stukje vlees. Wel zit ik energieker en strakker in mijn vel en voel ik me schoon, fit en gezond. Ik heb mijn volgende vakantie bij D-toxd al vastgelegd: een hemels cadeautje aan mezelf J.

Stay healthy & happy!

Nicoline