2017 – It’s all about natural cuisine

House of Rebels  Blog   2017 – It’s all about natural cuisine

2017 – It’s all about natural cuisine

Wauw! 2016 is voorbij gevlogen! En net zoals vele anderen richten ook wij ons op de trends, ontwikkelingen en voorspellingen voor het nieuwe jaar.

Gekeken naar de food & hospitality industrie blijft gezonde voeding nog altijd heel belangrijk in 2017. Met name het eten (en drinken) van groenten is mega groot. Zo groot dat er binnen groente deeltrends ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan de groentesteek, de bloemkoolbiefstuk of de bietenburger. In plaats van vlees of vis, worden plantaardige producten het middelpunt van maaltijden. Ook 100% natuurlijke poeders om bepaalde gerechten mee te maken, op smaak te brengen of juist als gezondheidstoevoeging zullen we steeds meer gaan zien. En interessant nieuw snoep, zoals gevriesdroogde wilde bessen, zal op de markt gebracht worden.

Voor supermarkten betekent deze trend dat veel producten in de revisie gaan. Voor Topchefs blijft gezond en lekker de drijfveer. Zij zullen verassende gerechten gaan creëren en zelfs bepaalde bereidingswijzen, zoals fermenteren en rijpen, achterwege laten. Nieuwe smaken en interessante combinaties zullen zo ontstaan.

Bron: http://www.marketingtribune.nl/food-en-retail