Amazing Activities | Haringhappen in Hollandse Nieuwe Stijl

Hollandse Nieuwe wordt normaal gesproken traditioneel gehapt aan de kar. Deze manier van haring eten is niet bepaald ‘sexy’. Jonge mensen laten haring hierdoor steeds vaker links liggen. Daarom besloot het Nederlands Visbureau haring eens in een ander licht te zetten. Zij bedachten de Hollandse Nieuwe Stijl. Dit event vond plaats in Zwolle, Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam.

 

House of Rebels ondersteunde het Nederlands Visbureau tijdens de lancering van de pop-up tasting van de Hollandse Nieuwe Stijl. De Rebels hebben geholpen met het versturen van persberichten, het uitnodigingstraject en het benaderen van influencers.

 

Wat is de Hollandse Nieuwe Stijl?

 

Op 22 augustus 2018 vond de eerste pop-up tasting van Hollandse Nieuwe Stijl plaats in Amsterdam. Hollandse Nieuwe Stijl is een verrassende combinatie van haring met uiteenlopende ingrediënten. Hierdoor werden bijzondere gerechten bedacht met haring in de hoofdrol. Zoals salades, sushi maar ook gerechten op culinair sterrenniveau. Door de haring op deze manier te bereiden, kun je laten zien dat haring veelzijdiger is dan mensen vaak denken.

 

Waarom Deze Nieuwe Stijl Haring Happen?

 

Het ontstaan van de Hollandse Nieuwe Stijl is een ontwikkeling voor millennials. Deze doelgroep is continu op zoek naar nieuwe ervaringen. Door te experimenteren met oer-Hollandse producten, hoopt het Visbureau jonge mensen weer enthousiast te maken over haring.

 

Lancering & Resultaten

 

Dit unieke pop-up event van het Nederlands Visbureau was van 22 augustus tot 1 september te vinden in Amsterdam,

Zwolle, Rotterdam en Eindhoven. Zo konden veel mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met deze nieuwe stijl van haring eten

 

 

 

 

In de media

 

Ook pers wist de weg te vinden naar het evenement. Van culinair journalist bij de landelijke media, tot hippe instagrammer en serieuze foodblogger. Dit zorgde voor mooie resultaten.