Bewuste beauty

House of Rebels  Blog   Bewuste beauty

Bewuste beauty

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met de ingrediënten van hun eten. Vegetarisch of zelfs veganistisch eten neemt tevens sterk toe in populariteit. Ook op het gebied van beauty worden bewuste en natuurlijke producten steeds meer gewaardeerd. House of Rebels vertegenwoordigt een mooi rijtje aan merken binnen deze trend. Ken jij deze bijzondere, dierproefvrije en bewuste merken al?

Een gevoelige huid is momenteel één van de grootste zorgen wereldwijd wat skincare betreft en leidde tot ruim 270.000 zoekopdrachten op Google in het afgelopen jaar. Dé oplossing voor dit probleem is de overstap naar natuurlijke verzorgingsproducten. Speciaal voor de gevoelige huid ontwikkelde The Body Shop de vegetarische Almond Milk & Honey lijn. Alle producten zijn dermatologisch getest, hebben een hypoallergene geur en zitten boordevol voedende en kalmerende ingrediënten. Ook veel van de andere lijnen van The Body Shop zijn verrijkt met natuurlijke Community Trade-ingrediënten. Met het Community Trade-programma levert The Body Shop een positieve bijdrage aan samenlevingen wereldwijd. Zo komt aloë vera in de nieuwe Soothing Gel bijvoorbeeld uit Mexico. De aloë planten worden door de Campeche Farmers verbouwd op biologisch gecertificeerd land. Dankzij deze samenwerking kan The Body Shop de boeren voorzien van een duurzaam en stabiel inkomen. Ook ondersteunt The Body Shop hiermee het behoud van de lokale flora en fauna.

Een relatief nieuw merk in Nederland is NONIQUE. De naam van dit merk ontleent zich aan de Nonivrucht uit het Caribische gebied. NONIQUE gelooft in de kracht van de natuur en combineert deze vrucht met onder andere avocado, granaatappel en grapefruit. De nonivrucht alleen al heeft 150 voedingsstoffen vol vitaminen. Het merk biedt verzorgingsproducten voor gezicht, haar, hand en body en het volledige assortiment is 100% vegan en biologisch. Ook de verpakkingen zijn milieuvriendelijk – deze zijn herbruikbaar, biologisch afbreekbaar en zijn bovendien deels gerecycled. Kortom: NONIQUE staat voor respect voor zowel mens, dier en milieu!

Wil je precies weten wat er in je verzorgingsproducten zit? Dan is DIY Soap het merk dat je zoekt! De producten maak je zelf thuis met de geleverde, biologische ingrediënten en met behulp van het ‘recept’. De weckpot kun je hergebruiken, waarmee duurzaamheid centraal staat: wanneer je product op is, schaf je alleen de ingrediënten opnieuw aan. Deze zijn afkomstig van lokale ondernemers, zo komt de biologische honing van een lokale Leidse imker. Deze honing is een van de hoofdingrediënten van onder andere het reinigende en kalmerende gezichtsmasker.

Tot slot is lavera een ander mooi voorbeeld van een bewust beautymerk. De meeste producten uit het assortiment zijn vegan en alle artikelen zijn natuurlijk, milieuvriendelijk en duurzaam geproduceerd. De plantaardige ingrediënten uit eigen teelt en productie vormen de basis voor een uitgebreide collectie huid-, haar-, mondverzorging en make-up. De productie wordt zorgvuldig uitgevoerd op het hoogste technische niveau waarbij gebruik wordt gemaakt van groene stroom. De producten bevatten geen chemische conserveringsmiddelen, parfum of aroma. Een uniek product is bijvoorbeeld de vegan tandpasta zonder fluoride. Ook belangrijk voor deze en komende periode: natuurlijke zonverzorging! lavera heeft daar een volledige lijn van, maar het merk biedt ook zelfbruiners voor wie graag bruin wordt zonder urenlang in de zon te bakken.