Behind the scenes | Dit was mijn sales stage!

Altijd al willen weten hoe het is om stage te lopen bij het leukste PR bureau van Nederland? En leg jij graag contacten in een omgeving die zich continu ontwikkelt? Lees dan snel verder en wie weet zit jij binnenkort op mijn plaats!

Wie ben ik?

Laat ik mijzelf eerst even voorstellen: mijn naam is Cynthia en ik ben een communicatie studente. Zoals velen moest ik een stage lopen voor mijn studie. Zoekende naar een marketinggerichte stage, ging mijn voorkeur gelijk uit naar House of Rebels. Op de website las ik namelijk de slogan “Imagine, be creative and stand out” en ik was meteen verkocht. Ik vond het fijn om een bedrijf gevonden te hebben dat zich richt op creativiteit en dat het verhaal van klanten op een zo nieuwswaardig mogelijke en opvallende manier de wereld in brengt.

 

House of Rebels

House of Rebels is hét full service PR- en marketingbureau gericht op lifestyle merken met een focus op vrouwen. Enkele voorbeelden van merken uit het portfolio zijn The Body Shop, Pip Studio en Vitals. House of Rebels plaatst klanten niet in een standaard ‘hokje’, maar ontwikkelt een passend plan dat opvallend is en past binnen de slogan “Imagine, be creative and stand out”.

 

Waarom stage bij House of Rebels?

Tijdens mijn kennismakingsgesprek had ik al gelijk door dat House of Rebels anders was dan andere bedrijven. Het gesprek draaide echt om mij en mijn ideeën. Dit heb ik als erg prettig ervaren. Als stagiaire bij House of Rebels draai ik mee als een echte werknemer: ik heb mijn eigen verantwoordelijkheden. Het is een hecht team, waardoor het voor mij als stagiaire mogelijk is om verschillende aspecten van het communicatievak te leren.

 

De functie

Ik ben werkzaam op de sales afdeling, waar we ons richten op het onderhouden van klantcontacten en acquireren. Ik ben hier continu bezig met de ontwikkeling van het bedrijf en ik maak op deze manier het gehele proces van potentiële klant tot  klant mee. Erg leuk en leerzaam en tevens goed voor mijn netwerk! Daarnaast ben ik het visitekaartje van House of Rebels. Het leuke aan mijn stageperiode bij House of Rebels is dat ik naast sales ook veel andere facetten van het bedrijf mee krijg. Zo neem ik – samen met de rest van het team – deel aan brainstormsessies, hebben we eens per week een meeting waarin we elkaar op de hoogte brengen van de huidige taken en plannen en kan ik eenvoudig sparren met collega’s. Ik ben echt een onderdeel van het team en dat vind ik erg fijn.

Nu mijn stageperiode er bijna op zit en terugkijk op de afgelopen tijd, kan ik zeggen dat het echt een toevoeging is geweest aan mijn studie en eigen ontwikkeling. Ik heb veel geleerd op het gebied van verschillende aspecten van communicatie en marketing, ben goed begeleid en was echt een REBEL. Echt een aanrader als stage dus!

 

Do you dare to rebel? Ook stage lopen?

Do you dare to rebel en ben jij klaar voor een dergelijke uitdaging? Stuur snel je motivatie en CV naar nicoline@houseofrebels.com en neem mijn geliefde stageplek hier in!