Instagram: #kansrijk voor bedrijven

House of Rebels  Blog   Instagram: #kansrijk voor bedrijven

Instagram: #kansrijk voor bedrijven

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Instagram is booming! Sinds de lancering in 2010 is het aantal actieve gebruikers opgelopen tot meer dan 500 miljoen wereldwijd. Vooral jongeren zijn fanatieke Instagrammers, maar ook millenials en ouderen gebruiken het medium steeds actiever. Het medium is uitermate geschikt voor het onderhouden van persoonlijke sociale contacten, maar Instagram biedt ook serieuze business opportunities! Zo is het fenomeen ‘influencermarketing’ uiterst interessant voor bedrijven. Dit is een nieuwe vorm van marketing, waarbij mensen met een groot bereik, binnen één of meerdere platforms, worden ingezet om een merk of product te promoten. Dit is een interessante manier om op een gerichte manier een bepaalde doelgroep te bereiken.

Over influencermarketing verscheen recentelijk een podcast met alleskunner Anna Nooshin. Haar succes begon bij de lifestyleblog NSMBL, maar al snel bouwde ze een succesvol merk rondom zichzelf. Inmiddels twee boeken, verschillende tv-klussen en samenwerkingen met onder andere Hunkemöller later, kan wel gesteld worden dat we met een ervaringsdeskundige op het gebied van influencermarketing en personal branding kunnen spreken. Overigens is Anna zelf niet zo’n fan van de term: ‘Ja ik heb moeite met het woord. (…) Omdat ik vind dat het heel erg een marketingterm is om iets te begrijpen en om iets in een hok te plaatsen. (…) Maar het geeft ook heel veel druk, want je kunt geen invloed uitoefenen op een doelgroep. Je kunt ze wel jouw mening vertellen en je kunt ze vertellen waar jij voor staat en hopen dat ze dat delen.’ De gehele podcast over de laatste ontwikkelingen op het gebied van content, marketing en media luister je hier.

Daarnaast is Instagram een geschikt medium voor bedrijven om een andere, wenselijke kant van zichzelf laten zien. Een sterke Instagrambasis begint bij een goed profiel. Als bedrijf betekent dat een krachtige omschrijving, een call to action (bijvoorbeeld Tag ons!) en een klikbare link naar jouw website in de bio. Daarnaast draait het om regelmatig en consistent posten. Hierbij is het van cruciaal belang dat alle content die je post van goede kwaliteit is! Wat betreft de inhoud van de foto’s: wissel behind-the-scenes beelden af met mooie productfoto’s, inspirerende quotes en repost foto’s van tevreden klanten. Zie Instagram tot slot als een mooie gelegenheid voor persoonlijk klantencontact. Lok interactie uit door vragen te stellen aan je volgers en ga een gesprek met ze aan. Beantwoord altijd de vragen van jouw volgers en reageer op zowel enthousiaste comments als op klachten. Dit zorgt al snel voor een trouwe, online community – iets waar je als bedrijf alleen maar trots op kunt zijn!

Ten slotte biedt Instagram sinds kort een nieuwe functie – Instagram Stories. Instagram Stories geeft gebruikers de mogelijkheid om foto’s en video’s te delen die niet op hun profiel komen en die na 24 uur weer verdwijnen. Ook kun je een livestream uitzenden waarmee jouw volgers kunnen zien wat jij aan het doen bent. De nieuwe functie is een regelrechte hit en heeft al meer dan 100 miljoen dagelijkse gebruikers. Ook als merk of bedrijf kun je hier je voordeel mee doen! Een aantal inspirerende Instagram-cases vind je in dit artikel van Adformatie. Are you ready to share your story?