The renewed BIB Gourmand concept of restaurant ELKAAR

House of Rebels  Blog   The renewed BIB Gourmand concept of restaurant ELKAAR

The renewed BIB Gourmand concept of restaurant ELKAAR

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Donderdag 25 april werd het nieuwe BIB Gourmand menu geïntroduceerd op het mooie terras van restaurant ELKAAR samen met culinaire vrienden van het restaurant en pers.

PERSHIGHLIGH: Compleet nieuwe Bib Gourmand formule bij ELKAAR
————————————————————————————————————————————————————

Restaurant Elkaar in Amsterdam, bestaat deze maand 7,5 jaar en viert dat door een compleet nieuwe Bib Gourmand formule te introduceren: vanaf eind april kan het 3- en 4-gangen Bib Gourmand menu volledig naar eigen wens worden samengesteld uit alle – bijna 20 – gerechten van de menukaart.

Restaurant ELKAAR is een sfeervol restaurant met een Frans-mediterrane keuken en een ruim terras tussen water en groen aan de rand van Amsterdam centrum. Het restaurant heeft sinds 2006 een Bib Gourmand van de Michelin en voert deze met gepaste trots. Het Bib Michelin-mannetje, officieel Bibendum van het Latijnse ‘Nunc est Bibendum’ wat letterlijk ‘nu is de tijd om te drinken’ betekent, is een aanduiding voor een zeer goede keuken tegen een betaalbare menuprijs – 3 gangenmenu van maximaal €36,-. Een ‘Bib Gourmand’ wordt door sommigen ook wel beschouwd als een halve Michelinster.

Een toegankelijk, betaalbaar restaurant met een zeer goede keuken, dat is waar restaurant ELKAAR voor staat.

Gijs Numan, eigenaar van restaurant ELKAAR zegt zelf: “Tijden veranderen en ELKAAR verandert mee. De gast van nu wil een gezellig, laagdrempelig restaurant waar men kan genieten van een mooi en betaalbaar menu en daarom gaat ELKAAR over op een volledige BIB Gourmand kaart met in totaal bijna 20 gerechten dat maandelijks wisselt.”

Namens Restaurant Elkaar, Gijs Numan