Met natuurlijk ingrediënten naar een positieve gemoedstoestand

House of Rebels  Blog   Met natuurlijk ingrediënten naar een positieve gemoedstoestand

Met natuurlijk ingrediënten naar een positieve gemoedstoestand

Bij gerechten met een mooie gele kleur wordt vaak onmiddellijk aan saffraan gedacht. Deze specerij kent diverse culinaire toepassingen, maar heeft tevens diverse gezonde eigenschappen. Zo is onder andere bekend dat saffraan bijdraagt aan een positieve gemoedstoestand. Een dagelijkse dosis saffraan kopen om blij van te worden is voor de meesten van ons echter geen optie, aangezien het één van de duurste specerijen ter wereld is.

Saffraan
Saffraan heeft een aangenaam aroma dat doet denken aan honing met een iets bittere smaak. Slechts één draad saffraan volstaat om een liter kokend water in een uur diepgeel te kleuren. De herkomst, productiemethode en kwaliteit van saffraan zijn doorslaggevend voor de zuiverheid en werkzaamheid ervan.

Gebruik
Saffraan, gewonnen uit de stijlen en stempels van de saffraankrokus (Crocus sativus), is een van de langst bekende en meest kostbare specerijen. Saffraan wordt vanwege haar karakteristieke smaak en kleur al meer dan 4.000 jaar gebruikt in diverse wereldkeukens. Zo wordt het onder meer toegepast in sauzen, rijst- en visgerechten, brooddeeg, desserts en melk.
Daarnaast wordt saffraan van oudsher veel toegepast wegens haar gezonde eigenschappen. Zo vulden de Romeinen na een feestmaaltijd hun hoofdkussen met saffraan om zo de kater te bezweren. Saffraan zou ook een geneeskrachtige (pijnstillende) werking hebben. Tevens is bekend dat saffraan bijdraagt aan een positieve gemoedstoestand. Ook is saffraan dankzij crocine – de stof die verantwoordelijk is voor de gele en rode kleur – zowel een antidepressivum als een afrodisiacum.

Van Saffraan tot Curcumine
Omdat saffraan vanouds een erg duur product was, ging men al snel op zoek naar een goedkoper alternatief. Kurkuma, ook wel geelwortel (Curcuma longa) of Indische saffraan genoemd, heeft een vergelijkbaar kleur- en smaakpalet, alhoewel de stof een geheel andere oorsprong heeft.
Kurkuma maakt deel uit van de Indiase keuken als bestanddeel van kerrie, een traditionele smaakmaker. Het wordt vaak ingezet ter ondersteuning van de spijsvertering en de leverfunctie. Daarnaast kan het bijdragen aan het behoud van soepele gewrichten en een evenwichtige immuunrespons. Tot slot is het goed voor hart en bloedvaten en ondersteunt het de werking van het zenuwstelsel.

Wist je dat

  1. …hoe roder de saffraan sprietjes zijn, hoe beter de kwaliteit? Hoe meer goudkleur of wit er in de kleur zit, des te minder kracht de saffraan zal hebben.
  2. …saffraan vroeger duurder was dan goud?
  3. …wanneer je saffraan van goede kwaliteit gekocht hebt, deze twee tot drie jaar houdbaar is?
  4. …je kan testen of je met echte saffraan te maken hebt of een goedkoop substituut? Leg een sprietje saffraan op een wit papiertje en maak voorzichtig nat. Als je dan wrijft, zou het blaadje geel moeten kleuren.

Topkwaliteit
Saffraan wordt vanwege haar kostbaarheid wel het ‘rode goud’
genoemd. De hoge grondstofprijs zorgt er helaas voor dat er ook
 saffraan van inferieure kwaliteit op de markt wordt aangeboden. De herkomst, productiemethode en zuiverheid van saffraan is doorslaggevend voor de kwaliteit en werkzaamheid ervan.

Vitals voedingssupplementen
Voldoende vitaminen en mineralen zijn van essentieel belang voor het goed functioneren, groeien en weerbaar houden van het lichaam. Ons lichaam maakt een aantal van deze stoffen zelf niet of niet voldoende aan. Vitals introduceert daarom saffraan en curcumine capsules, als aanvulling op het dagelijks voedingspatroon. Curcumine is de actieve stof in kurkuma, het extract uit de wortel van Curcuma longa. Beide supplementen zijn makkelijk opneembaar, de curcumine capsules zelfs 65x beter dan de standaard curcumine. De saffraan capsules zijn gemaakt met een extract uit Spaanse saffraan (Affron®) van zeer hoge kwaliteit.

Omdat de gehele productieketen in eigen beheer is, kan gezorgd worden voor de ideale kweekomstandigheden en kan de kwaliteit gegarandeerd worden. Uit de zuivere grondstof wordt middels een speciale extractie-methode een extract verkregen dat gestandaardiseerd is op 3,5% Lepticrosalides®, een gepatenteerd complex van de belangrijkste werkzame stoffen in saffraan. Dat je via deze capsules te maken hebt met 100% echte saffraan is reeds bevestigd door DNA-testen.

Over Vitals
Vitals is leverancier van zeer hoogwaardige voedingssupplementen. Speerpunten in de ontwikkeling van nieuwe producten zijn de dosering, werkzaamheid en opneembaarheid van de gezondheidsproducten. Naast het produceren van Vitals voedingssupplementen distribueert Vitals NANNYcare geitenmelk en Minami visoliesupplementen. De Vitals producten worden geadviseerd door gezondheids-professionals (zoals (natuur)geneeskundig en orthomoleculair artsen en therapeuten) en zijn verkrijgbaar bij de betere adviesdrogisterijen, natuurvoedingswinkels en vitaminespeciaalzaken.
Voor meer informatie over Vitals en haar producten: http://www.vitals.nl