(Nederlands) Insight | Dit is waarom tijdschriften nooit zullen verdwijnen

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

We leven in een digitaal tijdperk. In ‘the house’ weten we er alles van, we brengen hier immers de meeste tijd achter onze computers door. De eerste tijdschriften werden al vroeg in de vorige eeuw gepubliceerd. Van huishoudtips waarmee je geld kon besparen, tot patronen om je eigen kleding te naaien; vrouwen waren er dol op. Met de komst van het internet in de jaren ’90 twijfelde velen over het voortbestaan van tijdschriften. Toch streven wij naar zoveel mogelijk publicaties in tijdschriften.  

Waarom richten we ons nog steeds op tijdschriften, terwijl het stikt van de online blogs? Lees snel verder!

 

Consumenten houden van tijdschriften 

Het internet is de grootste bron van informatie. Met slechts een paar klikken op de knop kun je shoppen bij de Zara en een paar minuten later lees je met gemak over de nieuwste Mac foundation.

Hoe makkelijk dit ook gaat, er ontbreekt toch iets tijdens het surfen op internet. Het is veel lastiger om online een sterk format met verschillende informatie neer te zetten. De uiteenlopende informatie in tijdschriften is bewust bij elkaar gezocht om de doelgroep te informeren over bijvoorbeeld de nieuwste trends of de leukste hotspots. Zo is de kans groter dat een adverteerder de juiste doelgroep bereikt; elk tijdschrift heeft namelijk een eigen doelgroep.

Dit sterke format, met elk een specifieke doelgroep, is waar de consument zichzelf mee kan identificeren. Aan het eind van de dag zijn mensen kudde dieren en willen ze graag ergens bij horen. Dit doen wij door bijvoorbeeld verenigingen, clubs én tijdschriften. En vergeet niet, tijdschriften blijven soms jaren in huizen of bedrijven liggen. Online pagina’s kunnen verdwijnen in de overvloed van pagina’s op het internet.

 

Print advertenties versus online advertenties

Ook winnen de print advertenties het ruim van online advertenties als het gaat om betrouwbaarheid. Uit het Mediabelevingsonderzoek van TNS NIPO blijkt dat de consument printmedia als meest geloofwaardig én meest nuttig beschouwd. Ook is het irritatieniveau van advertenties in tijdschriften vrij laag, in tegenstelling tot tv- en internet advertenties. De advertenties blenden namelijk goed in tussen de pagina’s van de tijdschriften. Ook ervaart de consument de kwaliteit van print advertenties als hoog. Het maakt ze enthousiast, ze zijn duidelijk en de consument voelt zich betrokken. Dit komt simpelweg door het vermogen om zich te kunnen identificeren met een tijdschrift en de band die een tijdschrift opbouwt met haar lezers.

 

Wat vinden de Rebels?

Wij, de Rebels, geloven wel dat tijdschriften over enkele jaren vooral online gelezen zullen worden. Hoewel de meeste tijdschriften hebben al een start gemaakt met hun online platform. De Rebels zullen in ieder geval altijd fan blijven van een real life glossy tijdschrift. Scrollen door een blog is toch niet hetzelfde als op zondag morgen met een kopje koffie de bladzijdes van een tijdschrift door je vingers laten glijden! Een heerlijk ritueel die wij niet op willen geven.

Het geheim van de juiste campagne zit hem in het vinden van balans tussen de verschillende media. Dat is waar wij, Rebels, heilig in geloven. Een goede combinatie van print en online kan een merk dé boost geven die zij verdienen.