#foreveragainstanimaltesting

House of Rebels  Blog   #foreveragainstanimaltesting

#foreveragainstanimaltesting

Dierproeven blijven een wereldwijd probleem en ruim 80% van alle landen heeft nog geen wetten tegen het testen van cosmetische producten en ingrediënten op dieren. Ondanks de vele betrouwbare alternatieven die beschikbaar zijn, blijven miljoenen dieren lijden. Zo schat Cruelty Free International dat er jaarlijks ruim 500.000 dieren wereldwijd gebruikt worden voor dierproeven.

The Body Shop was het eerste wereldwijde beauty-merk dat zich inzette tegen dierproeven. De afgelopen 30 jaar hebben zij hier samen met Cruelty Free International tegen gestreden, en deze moeite resulteerde in 2013 tot een Europees verbod. Maar dat is nog niet genoeg. Dieren lijden nog steeds voor beauty en de wetten rondom dierproeven zijn veel te gecompliceerd. The Body Shop wil dit vereenvoudigen met één internationale conventie.

handtekeningen verzamelen FAAT campagneDe nieuwe Forever Against Animal Testing-campagne van The Body Shop en Cruelty Free International roept op tot een verbod van dierproeven voor cosmetische producten en ingrediënten, overal en altijd, door middel van een internationale conventie van de Verenigde Naties. Dit is de meest ambitieuze campagne ooit tegen dierproeven in cosmetica en er wordt gestreefd naar het ophalen van 8 miljoen handtekeningen. We willen hiermee alle cosmetische dierproeven verbieden, overal en voor altijd.

The Body Shop blijft dus nog altijd strijden voor haar ideaal: een wereld zonder dierproeven in cosmetica. Alle producten zijn dan ook dierproefvrij, 100% vegetarisch en gecertificeerd met het keurmerk van Leaping Bunny.

In 1997 was The Body Shop zelfs de eerste onderneming die het Leaping Bunny-logo mocht voeren. De Leaping Bunny-certificering is het enige internationaal erkende keurmerk waaraan consumenten eenvoudig cosmetica en toiletartikelen kunnen herkennen die niet getest zijn op dieren. Het is het enige systeem dat elk bedrijf verplicht om open te staan voor een onafhankelijke controle in de gehele supply chain om zo te garanderen dat zij zich aan hun dierproevenbeleid houden en voldoen aan de strikte criteria van Leaping Bunny. Het Leaping Bunny-logo wordt constant op alle verpakkingen van The Body Shop geplaatst. Alle producten zijn dierproefvrij. Ook al zie je het Leaping Bunny-logo niet staan op een product van The Body Shop, dan kun je er toch op vertrouwen dat het product dierproefvrij is en erkend door het CFI.

House of rebels perszending FAATOm extra aandacht voor deze bijzondere campagne te genereren, heeft House of Rebels prachtige perspakketten verstuurd, met oortjes, gepersonaliseerde bodybutters en alle informatie over de campagne. Daarnaast is twee weken geleden een winkel-activatie in drie Nederlandse steden uitgevoerd om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen. De doelstelling was om per stad minimaal 400 handtekeningen te verzamelen, dus gewapend met een rugtas met een vlag en een stel konijnenoortjes zijn de Rebels met behulp van hostessen de steden doorgetrokken om dit doel te verwezenlijken. En met succes! Tijdens deze inzamelingsactie werd veelvuldig de vraag gesteld: Maar hoe worden producten of ingrediënten dan getest voordat het in de winkels ligt, als het niet op dieren gebeurt? Een begrijpelijke vraag en dat leggen we dan ook graag uit!

hostessen Amsterdam Faat campagneEr zijn drie testmethoden waarbij gebruik wordt gemaakt van computergegevens, in het laboratorium gekweekte weefsels en mensen. Er bestaat een computergestuurde analyse die ons helpen bij het beoordelen van de geschiktheid van soortgelijke materialen door extrapolatie van deze gegevens. Daarnaast bestaat er ‘EpiSkin’ (ontwikkeld door L’Oréal) , wat wordt vervaardigd in een laboratorium. Het is een huid gekweekt uit menselijke huidcellen en stelt ons in staat om veiligheidscontroles uit te voeren op cellen die vrijwel op dezelfde manier reageren als menselijke huid zonder nadelige gevolgen voor mensen of dieren. Tenslotte, om een goede verdraagzaamheid op mensen te garanderen, testen we onze producten vaak met behulp van patch-testing, waarbij een zeer kleine hoeveelheid product op iemands huid wordt aangebracht om ervoor te zorgen dat het product veilig en effectief is. Dit gebeurt gewoonlijk in de eindfase van het testen van een nieuwe samenstelling. Wij voeren ook geregeld gecontroleerde gebruikerstesten uit waarbij mensen onze producten testen op zowel huidvriendelijkheid als cosmetische effectiviteit, indien nodig onder supervisie van medische deskundigen.

Ben jij ook Forever Against Animal Testing? Teken de petitie hier!