Gezonde frisdrank, kan dat?

House of Rebels  Blog   Gezonde frisdrank, kan dat?

Gezonde frisdrank, kan dat?

Dat er in sappen en frisdrank veel suikers en calorieën zitten weten we al lang, maar 78 procent van de consumenten onderschat de hoeveelheid echter nog steeds. Daarom heeft de overheid in 2015 samen met de grote frisdrankleveranciers besloten dat in 2020 het aantal calorieën in frisdrank met tien procent gedaald moet zijn.

Metro is langs gegaan bij het Brusselse laboratorium van de grootste frisdrankleverancier van Nederland, Coca-Cola. Coca-Cola werkt al jaren met de populaire suiker vervanger stevia. Jean-Christophe Lombard, directeur van het innovatielab legt uit, “Stevia-extract heeft wel als nadeel dat het niet helemaal hetzelfde smaakeffect heeft als suiker, dus we werken er hard aan om dat zoveel mogelijk te benaderen. Daarbij is de mix van ingrediënten heel belangrijk.”

In Nederland is er een groeiende vraag naar suikervrije en caloriearme producten. Coca-Cola zegt dat 33 procent van de producten die zij verkopen suikervrij en caloriearm zijn. Toch blijven zij er aan werken steeds meer producten “gezonder” te maken.

Naast Coca-Cola is ook Cool Bear® fan van de suiker vervanger stevia. Zij maken al hun producten met stevia-extract zodat de producten gezond en ook nog een lekker zijn. Cool Bear® verkoopt vruchtensiroop, fruit drops en fruit drinks, die allemaal in verschillende smaken te verkrijgen zijn. De producten van Cool Bear® zijn gemaakt van ingrediënten met een 100% natuurlijke oorsprong. Cool Bear® bevat minder dan 1 calorie en 1 gram koolhydraten per glas. Een product om met een gerust hart aan je kind mee te geven dus!

Bron: Metro