Insights | Natuurlijke cosmetica: Hype of here to stay?

De beauty afdeling van House of Rebels werkt samen met hele mooie beauty merken. Inmiddels zweren beauty-merken bij natuurlijke cosmetica. Je hoort steeds vaker: “Als je het niet zou eten, smeer het dan ook niet op je huid”. Wij zijn in elk geval overtuigd!  Dan kan ook niet anders als je met mooie merken, zoals lavera werkt die waarde hechten aan het gebruik van natuurlijk producten.

 

Wij doen natuurlijk alles om de boodschap naar buiten de dragen. We vertellen het onze vriendinnen, zijn dol enthousiast als we het toevallig tegenkomen in de winkel en zijn natuurlijk hard bezig met PR pushes, zoals perszendingen en persberichten. Ben jij nog niet overtuigd? Lees snel verder!

Wat houdt natuurlijke cosmetica eigenlijk in?

Natuurlijke cosmetische producten bestaan uit, je raadt het al, natuurlijke ingrediënten. Dit zijn bijvoorbeeld extracten van biologisch geteelde planten en kruiden of verzorgende plantaardige oliën. Deze ingrediënten zijn zacht voor de huid en staan de natuurlijke functies van de huid niet in de weg.

Zijn alle natuurlijke producten dan goed voor de huid?  Jammer genoeg niet. Volgens de regels van de Europese Unie mag je bij een product met slechts 3%  aan natuurlijke ingrediënten, al spreken van een natuurlijk product. Het is dus altijd handig om de volledige ingrediëntenlijst te bestuderen. Zo ben je er zeker van dat de resterende 97% van de producten niet bestaan uit synthetische stoffen.

Synthetische stoffen, en nu?

Synthetische stoffen zijn alle niet natuurlijke stoffen en worden door de mens gemaakt. Poeders bevatten vaak nikkel en in lippenstift wordt vaak lood gevonden. Daar houdt het niet op; dit is nog maar een klein deel van de chemische stoffen dat terug wordt gevonden in onze dagelijkse cosmetica. Je kunt je voorstellen dat iemand die zijn hele leven lippenstift draagt, hier aardig wat van binnen krijgt. Nog een groot voordeel van natuurlijke producten? Natuurlijke cosmetica wordt niet op dieren getest. De hoogste tijd om over te stappen dus!