houseofrebels.tv ?

House of Rebels  Blog   houseofrebels.tv ?

houseofrebels.tv ?

Video is hot en de online tv-zenders en vloggers vliegen om je horen! Een opvallend nieuwtje is bijvoorbeeld dat Albert Heijn een eigen tv-zender gaat beginnen. De eerste video’s zijn al verschenen op Youtube, en in de toekomst zijn er plannen voor een eigen online ‘Appie’ platform. Daarnaast zitten Nederlandse celebs ook niet stil op het gebied van video: na Linda.tv van Linda de Mol, verscheen afgelopen maand een magazine, bijbehorende app én videoplatform van Chantal Janzen. Maar wat is nou de toegevoegde waarde van video’s en een videoplatform?

Iedereen kan een video op Youtube plaatsen, maar met name het starten van een eigen videoplatform wordt steeds populairder. Dit brengt namelijk een aantal interessante voordelen en mogelijkheden met zich mee. De grootste reden om ‘Ja!’ te zeggen tegen zo’n eigen platform is the oil of the 21st century: het eigenaarschap van data. Wanneer je video’s op Youtube plaatst, ontvang je een overzicht van het aantal kijkers, maar je weet niet wie ze zijn, wat ze leuk vinden en wat ze niet leuk vinden. Deze gegevens zijn echter essentieel voor het opzetten van slimme, effectieve marketingacties. Wanneer je eigenaar bent van een platform, heb je wél toegang tot alle gegevens van jouw kijkers. Daarom is een eigen kanaal zo waardevol. Daarnaast betekent ‘Eigen’ ook dat je eigenaar bent van de data die je vergaart. Hiermee kun je vervolgens een eigen database opbouwen met uiterst bruikbare informatie, zoals e-mailadressen en voorkeuren.

Echter kleven er diverse nadelen aan een eigen platform. Het is namelijk niet mogelijk om jouw content op een ander platform plaatsen, zoals Youtube, Facebook, Instagram, Twitter en Snapchat. Dit is een gemiste kans, want deze platforms kunnen juist de zichtbaarheid en vindbaarheid vergroten. Helemaal als je bedenkt dat Youtube zowel internationaal als nationaal op nummer twee staat van meest bezochte websites, tussen Google en Facebook in. Het sociale platform heeft meer dan een miljard gebruikers – bijna een derde van de wereldbevolking – en de kijktijd is de afgelopen drie jaar met minstens 50 procent gestegen. Houd deze feiten dus zeker in je achterhoofd als je van plan bent een eigen platform te starten!

Daarnaast is het lanceren van een eigen platform een hele investering. Deze kan zich op lange termijn zeker terugbetalen, op een aantal verschillende manieren. Dat is ten eerste de dataset in eigen beheer. Een uitgebreide database aan online profielen is tijdens onderhandeling met sponsoren een uitstekende troef. Hoe interessant en waardevol is het om exact te weten wie de doelgroep is, waar de vandaan komen en wat ze wel en niet leuk vinden? Om nog maar niet te spreken over de lijst e-mailadressen.. Ook is er een legio aan mogelijkheden wat betreft product placement, gesponsorde content en webseries in samenwerking met adverteerders. Daarbij is het wel zeer belangrijk dat er een match is met de betreffende sponsor en dat je transparant bent naar je kijker: vermeld gesponsorde content altijd duidelijk!

Ben jij al bezig met het creëren van videocontent en wat hoe lijkt je een eigen videoplatform? Lees dan hier meer informatie:
Frankwatching
Marketingfacts