title image

Insight | Hoe maak je een onweerstaanbare website?

Insight | Hoe maak je een onweerstaanbare website?

Als ondernemer wil je natuurlijk niets liever dan dat je product of dienst zichtbaar is en verkocht wordt. Maar voordat je verkoop begint, is een goede en optimale website van belang. We leven nu namelijk in een digitale samenleving en zodra je online niet zichtbaar bent, dan ben je dat nergens. Wist je bijvoorbeeld dat driekwart van de Nederlanders wel eens onderzoek doet op internet voordat zij overgaan op een daadwerkelijke aankoop?

House of Rebels wil haar klanten laten groeien door middel van een goede website. Wij reiken de belangrijkste inzichten aan die nodig zijn bij de totstandkoming van een goede en effectieve website. Deze inzichten zetten we om in concrete actiepunten om zo snel mogelijk de gestelde doelen te behalen. Het bijvoorbeeld onwijs belangrijk om je doelgroep voor ogen te houden tijdens de ontwikkeling van je website. Maar ben je al op de hoogte van wie je doelgroep precies is?

 

Om de eerste stappen in de goede richting te zetten, hebben wij alvast een aantal ‘basis’-stappen opgesteld voor een goede en gebruiksvriendelijke website!

 

 

Dé tips voor een onweerstaanbare website

 

Tip 1: Ga voor een aantrekkelijke website voor je doelgroep

Zorg ervoor dat de website aantrekkelijk is om te scannen voor je doelgroep. Ga na voor wie de website is bestemd. Wie is je doelgroep? Houdt bij de look & feel van je website rekening met deze doelgroep! Is dit nog te vaag of vind je het lastig om je in te leven in je doelgroep? Werk een ijkpersoon uit, zodat de doelgroep concreet wordt! Dit kan zeker interessante inzichten geven.

 

Tip 2:Denk na over gebruiksvriendelijkheid

Zorg voor een bruikbaar menu! Een ongebruiksvriendelijk menu zal ervoor zorgen dat de pagina wordt verlaten. Mensen willen snel vinden wat ze zoeken. Duurt dit te lang, dan zullen ze de website verlaten. Ga na hoe andere websites hun menu indelen en weergeven. Wat vind je zelf prettig en wat werkt fijn en snel?

 

Tip 3: Zorg voor een prettige winkelervaring

Maak gebruik van een ‘zoekfunctie’. Mensen willen snel vinden wat ze zoeken. Door de effectiviteit van de zoekbalk wordt het bezoek aan de website als een prettige winkelervaring gezien. Dit vergroot de kans dat de klant in de toekomst terug zal komen.

 

Tip 4: Zorg ervoor dat je vindbaar bent

Zorg ervoor dat je website te vinden is op Google. Dit is wellicht wel de belangrijkste tip om mee aan de slag te gaan. Maak hiervoor gebruik van de juiste SEO-elementen op twee gebieden: technisch of in de teksten zelf. Om dit goed te laten werken, is er wat technische kennis over SEO vereist, dus hier helpen we je ook graag bij!

 

Tip 5: Ga voor een mobielvriendelijke website

Zorg dat je website mobielvriendelijk is! Tegenwoordig kijken we eenmaal vaker op onze telefoon dan op een desktop. Google zei in 2015 dat zestig procent van het online verkeer via smartphones komt. In oktober 2016 browste 51,3 procent van de wereldwijde bevolking via een tablet of een smartphone, tegenover 48,7 procent op de desktop. Een website die ook geschikt is voor mobiel gebruik is dus erg belangrijk.

 

Tip 6: Denk na over de overzichtelijkheid

Zorg voor sub pagina’s! Op deze manier kan je iedereen uitgebreid informeren, zonder alle informatie op de landingspagina te zetten. Sub pagina’s maken de website overzichtelijk en ze zorgen voor een betere vindbaarheid in Google. En zoals we in tip 4 al vertelden: vindbaarheid is misschien wel de belangrijkste tip die we kunnen verklappen.

 

Tip 7: Zorg voor een snelle website

Zorg dat de website snel is. Niks is zo irritant dan een pagina die maar blijft laden. Daarnaast heeft ook de snelheid van je website invloed op de ranking die Google geeft voor de vindbaarheid. Een van de meest simpele oplossing is bijvoorbeeld door minder zware afbeeldingen te uploaden. Ben je benieuwd hoe snel je website is? Er zijn diverse test beschikbaar die dit voor je meten.

 

Tip 8: Ga voor een positieve klantrelatie

Zorg voor een duidelijke contactpagina! Dit laat vertrouwen zien en kan zorgen voor een positieve klantrelatie. Denk hierbij niet alleen aan een mailadres en een telefoonnummer, maar ook aan je adres en een vermelding van je social media-kanalen.

 

 

Wat wij voor jouw website kunnen betekenen

Met deze tips zet je al een eerste stap in de goede richting. Mochten wij nog meer kunnen betekenen (want een zoals je aan de bovenstaande stappen misschien al kunt zien, is een gebruiksvriendelijke en vindbare nog een behoorlijke klus), neem dan contact op!

website ontwikkeling House of Rebels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bronnen:

– https://www.marketingfacts.nl/berichten/whats-happening-online-2013

– https://www.marketingfacts.nl/berichten/onderzoek-het-gebruik-van-internet-en-social-media-in-nederland

– https://www.frankwatching.com/archive/2013/01/22/de-nieuwe-generatie-site-search-efficient-zelflerend/

– http://numrush.nl/2016/11/02/eerst-surfen-we-meer-mobiel-dan-desktop/