INSIGHT | Social E-commerce

INSIGHT | Social E-commerce

Kopen, kopen en nog eens kopen. We kunnen het natuurlijk ontkennen, maar het feit is dat we in een gigantische consumptiemaatschappij leven. Door alle online shops bestaan er geen sluitingstijden meer en kunnen we 24/7 shoppen. In de trein, vanuit je bed, tijdens je kopje koffie; het maakt niet meer uit. We zien het, we willen en we kopen het. Met een klik op de knop.

De retailindustrie is niet op zijn achterhoofd gevallen en blijft natuurlijk inspelen op deze ontwikkelingen. Willen we kopen? Dan krijgen we alles wat nodig is om te kunnen kopen. E-commerce blijft zich ontwikkelen en we gaan in de komende jaren nog ontzettend veel leuke, nieuwe en misschien vreemde dingen tegenkomen. Op dit moment is social e-commerce de nieuwste ontwikkeling. Ja, weer iets met ‘social’ in de naam. Alles is social, dus we kunnen hier niet heel verbaasd over zijn.

WHAT’S NEW?

Social e-commerce is niet meer of minder dan shoppen vanaf onze socialmediakanalen. Nu ligt de focus compleet op Facebook en Instagram. Social-ecommerce zorgt ervoor dat je de producten die je op deze socialmediakanalen ziet, met één klik op de knop kunt kopen. Je hoeft niet door te klikken naar een webshop en het product op te zoeken. Al dat extra werk is nergens meer voor nodig. Je klikt en gaat gelijk door naar een afrekenscherm. Dé nieuwste manier van shoppen is razendsnel. Zo snel, dat je tijdens de rest van je kopje koffie nog iets anders kunt doen.

Kun je nu al klikken en shoppen?

Je hebt het nog nergens voorbij zien komen? Dat kan kloppen. Social e-commerce staat nog in de kinderschoenen en wordt op dit moment volop getest met 10 merken in de Verenigde Staten. Nederland zal dus nog even moeten wachten. Als alles goed gaat, zal het niet lang meer duren voordat wij kunnen shoppen op Instagram.

E-commerce brengt veel voordelen met zich mee. De customer journey wordt bijvoorbeeld verkort. Lijkt niet heel heftig, maar onnodige stappen in de customer journey zorgen ervoor dat een potentiële klant afhaakt. Dat is direct merkbaar in de conversie. Social e-commerce is fantastisch voor consumenten met een korte aandachtsboog, Die kunnen shoppen in een omgeving waar alles snel en makkelijk gaat, waardoor ze niet afhaken. Blije klant en een hele blije ondernemer.

NIEUWSTE NIEUWTJES

Wil je altijd up-to-date blijven met de nieuwste social media updates? houd dan onze blogs en downloadables in de gaten!

 

Liefs, de Rebels.