Insight | Wat zijn de beste tijdstippen om op social media te posten?

Insight | Wat zijn de beste tijdstippen om op social media te posten?

Ken je dat? Je hebt een mega Instagrammable foto gemaakt, alleen krijgt de foto niet zo veel likes als je vooraf had gehoopt. Goede content verdient in de schijnwerpers te staan. Niets is zo frustrerend als een blog of post dat tot in de puntjes is verzorgd en vervolgens niet wordt opgemerkt op social media. Een belangrijke factor die invloed heeft op het feit of je content wordt gezien, is het tijdstip van plaatsing. Maar welke tijdstippen zijn dit? De Rebels helpen je graag op weg.

Beste tijdstippen om te posten op Instagram

Instagram gebruikers posten vooral wat ze in hun vrije tijd doen. De meeste Instagram gebruikers zijn dan ook vooral op bepaalde momenten actief: in de late middag en avonduren ontstaat er een piek. Het is natuurlijk slim om als bedrijf vooral mee te liften met deze piekuren op Instagram.

 

Hoewel de activiteit op Instagram gedurende de week behoorlijk consistent is, springt er een dag flink bovenuit: de dinsdag. Verrassend is vooral dat zaterdag en zondag niet de drukste Instagram-dagen qua posts en reacties zijn, terwijl dit vaak wel wordt verwacht. Instagram is een manier om veel mensen op weg te helpen met het maken van mooie foto’s. Doordeweeks is het dus vooral nagenieten van het weekend. Het is dus slim om als merk rekening te houden met de Instagram weekend-dip.

Wat is het Instagram algoritme?

Instagram gebruikt machine learning om jouw feed helemaal van jou te maken. Zelfs als je precies dezelfde personen zou volgen als iemand anders, zou je nog een andere feed krijgen. Je interactie met die accounts zijn anders dan bij een ander. Er zijn drie factoren die bepalen wat jij in je feed ziet: hoe recent een post gemaakt is, wat je relatie is tot die persoon en hoeveel interesse Instagram denkt dat je gaat hebben in de post. 

 

Hoe zit het met posten op Facebook?

Is je Facebook-post gericht op zo veel mogelijk bereik? Dan is de meest ideale publicatietijd de lunchpauze. Rond 12 uur is er duidelijk een piek in de Facebook-activiteit te zien. Met de ene hand eten we onze boterham, terwijl we met de andere hand door onze Facebook-feed scrollen.

 

Wil je juist veel interactie op een post? Dan is het handig om tijdens de avonduren te posten. Eigenlijk is er op Facebook de hele week volop activiteit, maar de grootste drukte is wel vooral doordeweeks.

Met deze tips hopen we dat jouw content volgende keer beter scoort op social!

 

Liefs, de Rebels <3

 

 

Bron: Coosto via https://www.coosto.com/nl