Insights | Het creëren van engaging content: hoe doe je dat?

Het begrip engaging content is anno 2018 niet meer weg te denken. Dit is hét middel om de juiste doelgroep te betrekken bij jouw merk en de bijbehorende kanalen. En dit is de sleutel tot een succesvolle website, persbericht of social media post! De manier waarop je de content vormgeeft en inzet is soms echter een lastige opgave. Hoe zorg je ervoor dat de doelgroep van jouw merk zich herkent in de content en zichzelf hiermee wil identificeren? Wij van House of Rebels zijn dagelijks bezig met het creëren van content voor onszelf en onze klanten. Om content en dus een merk een boost te geven hebben wij een aantal stappen voor je klaargezet. Op die manier brengen we jouw content naar the next level!

1. Focus op trends

De eerste stap naar engaging content is de focus op huidige trends. Mensen zijn er dol op en vinden het belangrijk om trends te volgen. Dit komt deels door het belang dat mensen hebben bij dat wat de buitenwereld van hen vindt. Trends die viral gaan of bekend zijn onder de doelgroep waarin zij zich bevinden vallen snel in de smaak.

2. Speel in op emoties

Vervolgens maak je in je content gebruik van verhalen die inspelen op de emoties van de doelgroep. Storytelling is een begrip dat nauw samenhangt met content creatie. Als deze twee termen op de juiste manier gecombineerd worden, blijven mensen betrokken bij het verhaal van een merk.

3. Gebruik beeld

Als derde stap is het belangrijk om bij het creëren van effectieve content veelvuldig gebruik te maken van beelden. Dit omdat men informatie koppelt aan beelden, waardoor beide beter blijven hangen.

4. Ondersteun je verhaal

Vervolgens is het altijd belangrijk om je verhaal te ondersteunen met feiten. Dit vergroot meteen de geloofwaardigheid van het merk en dus de content. Goede research naar de feiten die je in de content verwerkt is dus het halve werk.

5. Denk aan diversiteit

Het is daarnaast handig om aan diversiteit te denken bij content creatie, zodat de beoogde doelgroepen geboeid blijft. Denk bijvoorbeeld aan infographics! Deze krijgen gemiddeld 3 keer meer likes dan andere content vormen.

Engaging content voor jouw merk?

Natuurlijk zitten wij nog vol met andere creatieve ideeën die wij ook graag voor jouw merk zouden willen uitwerken! Heb jij behoefte aan ondersteuning op het gebied van communicatie? Neem contact op zodat we samen kunnen brainstormen voor jouw merk!

 

 

Bron: Frankwatching