Insights | Hoe creëer je een goede bedrijfs-Instagram feed?

Bij House of Rebels hebben we Instagram volop in onze marketingstrategieën geïmplementeerd. Het is een laagdrempelige, gratis manier om dicht bij de doelgroep te komen. Zo kun je mensen gemakkelijk kennis laten maken met de producten of diensten van een bedrijf. In deze blog gaan we het hebben over je persoonlijke Instagram feed. Dit is de fotocollage van al de geposte foto’s op jouw persoonlijke profiel.

 

Waarom een mooie Instagram feed?

Een mooie instagram feed is van cruciaal belang voor het behalen van veel volgers. Nieuwe volgers (lees: potentiele klanten) worden vaak naar je profiel getrokken door losse foto’s. Uiteindelijk belanden ze op je persoonlijke feed en krijgen op die manier een eerste indruk van jouw bedrijf. Je persoonlijke feed bepaalt vaak of een persoon het waard vindt om jouw pagina te volgen. Instagrammers houden van mooie content, maar hoe creëer je nou een aantrekkelijke feed?

 

Tips voor een mooie Instagram feed

Om als bedrijf succes te behalen met je Instagram is het belangrijk om je feed daarop aan te passen. Standaard productfoto’s worden al snel als ongewenste reclame gezien. Vertel een verhaal met de producten die je wilt promoten en creëer hier een lifestyle omheen. Zo kun je in plaats van simpelweg de verpakking te fotograferen, ook een make-up look creëren met een product. Zo maak je het visueel en aantrekkelijker. Zorg er altijd voor dat de foto’s van hoge kwaliteit zijn.  Wazige of onscherpe foto’s zijn echte een no-go!

 

Creëer een thema rond je Instagram feed

Bepaal welk kleurenpallet -bijvoorbeeld grijstinten of een pastelthema –  bij jouw bedrijf past en voer dit consequent door. Bedenk goed welke kleuren matchen met de producten die jij wilt promoten, of bij de sfeer die je wilt overbrengen. Laat dit vervolgens in elke foto terugkomen voor een samenhangend geheel. Maak het jezelf gemakkelijk door één bepaalde filter voor elke foto toe te passen.

 

Plan je foto’s in

Er zijn verschillende apps die je kunt gebruiken om je foto’s van te voren in te plannen. Zo kun je precies zien hoe je feed eruit gaat zien. Creëer variatie tussen drukke en rustigere foto’s. Je kunt je feed ook gebruiken om een mooi patroon te creëren. Zo kun je tussen twee foto’s een quote plaatsen. Er ontstaat dan een patroon, met in het midden een quote en aan beide zijden een foto.

 

Instagram biedt ontelbaar veel mogelijkheden. Bij House of Rebels zijn wij in ieder geval overtuigd en vinden we het heerlijk om hiermee te spelen. Heb jij Instagram al toegevoegd aan jouw marketingstrategie?