Insights I Adverteren in Instagram Stories

Adverteren via Instagram

Iedereen weet dat Instagram een van de meest populairste social-media platforms op dit moment is. In augustus 2016 besloot Instagram een nieuwe functie te lanceren: Instagram Stories. Je kunt deze extra toevoeging eigenlijk gewoon vergelijken met de Stories van Snapchat. De foto blijft tijdelijk zichtbaar op het profiel en verdwijnt na 24 uur.

 

Tijdens het bekijken van Stories van mensen die jij volgt, kan er opeens een foto of video verschijnen van een account die jij niet volgt. Waar dat door komt? Dit zijn advertenties, en iedere adverteerder kan deze plaatsen.

 

Waarom krijg jij deze advertentie te zien?

In 2012 betaalde Facebook 1 miljard dollar om Instagram over te nemen. Met die overname, hebben zo ook het inmiddels bekende – en vaak gehate –  Facebook algoritme in de Instagram app toegepast.  Alles wat jij liked, deelt en volgt wordt geanalyseerd en opgeslagen. Dus, als jij een fashion-chick bent en voornamelijk modepagina’s volgt, zal je merken dat je vaak fashion advertenties krijgt of iets anders te zien krijgt. Er bestaat nog geen account waarbij je de advertenties uit kan zetten, dus zijn mensen verplicht om ernaar te kijken!

 

Waarom adverteren in Instagram Stories?

Adverteren via social media gebeurt steeds vaker. Steeds meer bedrijven zetten deze marketingstrategie in om het beste uit zijn bedrijf te halen. Een groot voordeel van het adverteren in Instagram Stories is de full-screen ervaring. Dit houdt in dat de advertentie op full-screen wordt afgespeeld. Zo kunnen mensen hun aandacht helemaal bij jouw advertentie houden en zijn ze sneller geneigd om de hele advertentie te bekijken.

 

Klikken op de advertentie

Het is daarom ook erg belangrijk dat er sprake is van call to action, je moet immers je potentiele klant binnen 15 seconden een actie kunnen laten uitvoeren. Om alles uit de advertentie te halen, is het belangrijk dat je een call-to-action toevoegt. Dit kan door een link te plaatsen naar een website, blog of instagram-profielen.  Een link kun je makkelijk traceerbaar maken, zodat er achteraf makkelijk gekeken kan worden naar de effecten van de advertentie.

 

Kortom, Instagram is een simpel en vooral groot platform waar je als bedrijf gegarandeerd succes mee zal hebben op gebied van marketing!