Insights | Instagram shopping: Swipe up and shop!

Instagram is tegenwoordig een van de belangrijkste  en populairste social media kanalen die je maar kan bedenken. Mede ook in de PR-wereld. Je hebt mensen die beroemd worden via Instagram en veel mensen laten het bloggen voor wat het is en focussen zich volledig op Instagram.

Shoppen via social media

Dit is uiteraard goed voor bedrijven/merken die hun producten nu door middel van Instagram onder de aandacht willen brengen. Dit is ook goedkoper voor een bedrijf dan betalen voor reclame. Zo heb je de ‘swipe up’  functie die mensen in hun Instagram story kunnen gebruiken om zo door te linken naar bijvoorbeeld een website van een merk/bedrijf.

Maar Instagram heeft nu iets nieuws: product tagging. Je kan nu in een Instagram post producten taggen die gelijk linken naar een webshop bijvoorbeeld. Normaal gesproken werd er om naar een product te linken ‘link in bio’ neergezet. Door deze stap weg te halen maakt dat het nog makkelijker voor mensen om producten aan te schaffen via Instagram.

Klikken en kopen

Je verkleint de kans van afhaken van de consument, want je haalt een aantal stappen weg die de consument anders had moeten doen. Als iemand een product ziet wat die leuk vindt moest je voorheen altijd zoeken op de webshop etc. Nu kan je klikken op de desbetreffende post en je ziet de prijs en de naam van het product met een linkje naar de webshop, ideaal! Je bedrijf moet wel een zakelijke Facebook- en Instagram-pagina hebben voordat deze functie mogelijk is.

Shoppen met de Rebels?

Wil je ook hulp bij het onder de aandacht brengen van jouw product/dienst of kan je wel wat hulp gebruiken op het gebied van een goede social media? Neem dan gerust contact met ons op. De koffie staat altijd klaar!