Insights | De macht van micro-influencers

Social influencers zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit het dagelijks leven: je ziet ze overal. Op verschillende social media zoals Instagram en Snapchat zijn ze het meest actief, maar ze zijn ook een graag geziene gast op events. Dat is niet zo gek als je bedenkt wat het grote bereik van een influencer (oplopend tot honderdduizenden volgers!) voor een merk kan doen. Het is daarentegen steeds duidelijker geworden dat enkel het gegeven van een groot bereik niet alles is. ‘Engagement’, de betrokkenheid van je volgers, weegt namelijk steeds zwaarder. Hiermee gaat de opkomst van micro-influencers gepaard. Wij vertellen je graag meer over deze interessante ontwikkeling!

Micro vs. macro

De focusverschuiving heeft dus alles te maken met engagement. Micro-influencers hebben minder volgers en bereik, maar hebben vaak wel een actieve aanhang en een goede band met hun volgers, doordat zij zich richten op een niche. Dit zorgt ervoor dat de doelgroep die je wilt bereiken, ook daadwerkelijk bereikt! Wat belangrijk is bij de selectie van de influencer is relevantie. Heb je een beautyproduct? Ga op zoek naar micro-influencers met een sterke focus op beauty. Heb je producten voor kinderen? Ga op zoek naar een kwalitatieve mommy-blogger! Naast engagement is geloofwaardigheid een ander, belangrijk begrip. Door het feit dat micro-influencers vaak onbetaalde samenwerkingen doen, er er geen sponsorvermelding vermeld hoeft te worden, wordt de samenwerking oprechter en zal deze geloofwaardiger overkomen bij het publiek.

Iets voor jou?

Hulp nodig bij het vinden van de geschikte online partners? Wij rebels helpen je graag! Als professioneel PR- en marketingbureau kennen wij alle ins en outs rondom social media en hoe we jouw merk in de schijnwerpers moeten zetten. Wil je de juiste doelgroep bereiken en jouw merk online in de schijnwerpers zetten? Door middel van onze Influencer Box creëer je bijvoorbeeld op een effectieve en efficiënte manier online zichtbaarheid!

Meer informatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

  

Bron: https://www.frankwatching.com/archive/2018/02/16/influencer-marketing-retail-3-insights-uit-de-praktijk/