Insights | Meer engagement creëren op Instagram

Niet actief zijn op social media is tegenwoordig geen optie meer. Het creëren van betrokkenheid op social media is daarmee een belangrijk onderdeel geworden van marketing. Bedrijven proberen de dialoog aan te gaan met volgers om hen meer bij het bedrijf te trekken. Zoals we wel weten; niks gaat vanzelf. Daar is het creëren van engagement een goed voorbeeld van. Het is hard werken, maar wat is nu de juiste manier om klanten meer betrokken te krijgen bij merken of bedrijven? Eerder schreven we al een blog over engaging content. Een van onze Rebels, Naomi, gaat hier nog verder induiken tijdens haar onderzoek binnen House of Rebels.

Instagram

Instagram is een enorm populaire app, en is anno 2018 niet meer weg te denken uit het communicatieleven. Ook wij gebruiken deze app al sinds 2014. Maandelijks gebruiken meer dan 600 miljoen mensen het netwerk. Instagram staat dan ook bekend om haar hoge betrokkenheidsratio’s. Hier kunnen én moeten bedrijven op inspelen om zichtbaar te blijven, House of Rebels dus ook. Het platform biedt privégebruikers, adverteerders, zakelijke gebruikers, en marketeers veel mogelijkheden. Maar hoe verhoog je de waarde die je door aanwezigheid op Instagram wil creëren?

Algoritme

Wanneer je begin 2018 door jouw feed van Instagram heen scrolde, was het misschien even schrikken. Je ziet namelijk de foto’s van de accounts die jij volgt niet meer op chronologische volgorde. What happened? Het algoritme happened. Dit zorgt ervoor dat je de foto’s van profielen waarmee jij meer interactie hebt gehad, eerder ziet dan foto’s van profielen waar jij niets van liked of ooit op reageert. Voor bedrijven is dit een struggle, want mensen reageren nu eenmaal sneller op andere personen dan op bedrijven. Meer over het veranderde algoritme op Instagram lees je hier.

Omdat House of Rebels altijd op zoek is naar verbetering, is een onderzoek gestart van hoe wij de betrokkenheid op onze Instagram kunnen verhogen. Dit wordt gedaan door middel van online enquêtes. Graag houden we jullie maandelijks op de hoogte van de bevindingen!