Insights | Social media trends voor 2018

Happy new year! Een nieuw jaar is natuurlijk hét moment om je goede voornemens weer op een rijtje te zetten. Wellicht denk je hierbij aan gezond eten en sporten, maar wij denken bijvoorbeeld ook aan plannen voor een nieuwe social media campagne. Ook 2018 wordt een interessant jaar op het gebied van social media. Graag bespreken wij een aantal trends om je alvast een idee te geven hoe het aankomende social jaar er uit komt te zien!

1. Denk in video

Facebook geeft aan dat in 2018 70% van alle content op het platform zal bestaan uit video’s. Merken moeten hierdoor meer aan de slag met bewegend beeld om hun doelstellingen wat betreft interactie te behalen.

2. Chatbots

Dat merken hun klanten meer beleving willen geven is geen nieuwe trend, maar toch zagen we in het afgelopen jaar steeds meer ontwikkelingen in het één-op-één benaderen vanuit het merk merk naar de klant. Social media blijft daar natuurlijk niet in achter! Steeds meer pagina’s hebben een chatbot. In dit venster kan je gelijk je vraag stellen en kan er met een rap tempo op worden gereageerd.

3. Livestreaming voor merken

2017 kan je wel het jaar noemen van het livestreamen, dit brak helemaal door op diverse social media platforms. Dit gebeurde tot nu toe wel vooral aan de kant van consumenten, maar ook merken gebruiken de functie steeds meer. Dit jaar zal livestreaming echt een vlucht nemen, zeker in de vorm van advertentie en promoties.

4. Mobiel, mobiel, mobiel..

Veel organisaties onderschatten het mobiele gebruik in 2017 nog. De mobiele revolutie is toch echt gestart en de mens spendeert ongeveer 80% van alle tijd die we op onze mobiel zitten aan social media. Uit onderzoek blijkt zelfs dat we 150(!) keer per dag op onze telefoon kijken. Kortom, wil je een nieuwe campagne? Maak hem mobiel!

5. Disappearing content wordt steeds populairder

Alleen al het feit dat Snapchat in 2016 het snelst groeiende socialmediaplatform was, verraadt dat disappearing content steeds populairder wordt. Afgelopen jaar bleven Instagram en Facebook niet achter met de lancering Stories waarmee je foto’s en video’s kan delen die na 24 uur weer verdwijnen.

6. Bye, bye likes

De basis om gebruik te maken van social media lag ooit bij interactie. Het was belangrijk om likes, comments en shares te krijgen, maar nu keert dit om! Het gaat in 2018 vooral om reach, frequency, traffic en conversiebijdrage.

Social media blijft wekelijks veranderen, we raden je dan ook aan om te experimenten met dingen die voor jou werken! Bedenk wat je wilt zeggen en wie je wilt bereiken. Wij hopen dat deze tips jou hebben geholpen om een goed inzicht te krijgen, wat betreft de nieuwe trends. Wij gaan ze ook zeker doorzetten in 2018! En alvast een happy social 2018!

 

Wij kunnen daarbij helpen! Nieuwsgierig hoe? Neem dan contact met ons op!

 

Bronnen:

  • https://www.frankwatching.com/archive/2017/11/07/13-opvallende-socialmedia-trends-voor-2018/
  • https://www.emerce.nl/achtergrond/social-media-marketing-trends-2018
  • https://www.entrepreneur.com/article/300813