Let’s talk about food!

House of Rebels  Blog   Let’s talk about food!

Let’s talk about food!

Hét kernwoord van het moment op gebied van beauty en food is ‘bewust’. We staan steeds vaker stil bij de ingrediënten van de producten die we op onze huid of in ons haar smeren en ook qua voeding letten we meer dan ooit tevoren op wat we dagelijks consumeren. Deze trend is duidelijk te zien in de schappen van de supermarkt en ook op Instagram of Pinterest ontkom je tegenwoordig haast niet meer aan de vele prachtige foto’s van perfect opgemaakte poké-bowls of avocado-toasts. Ook kent Nederland tegenwoordig een enorme verscheidenheid aan foodevents, zoals de Rollende Keukens en Taste of Amsterdam. De perfecte gelegenheid om van dichtbij kennis maken met de ingrediënten en bereidingswijzen van je eten! De Rebels delen graag twee culinaire nieuwtjes waar elke foodliefhebber gegarandeerd blij van wordt (pinky promise)!

Uit onderzoek van Groupon blijkt dat 21% van de Nederlanders graag iets nieuws uitprobeert op gebied van food. Vaak denken we hierbij niet meteen aan een luxe diner of een last-minute reservering bij een Michelinster-restaurant. Eten bij een toprestaurant is echter een heerlijke ervaring, en om de culinaire hoogstandjes van ons land eens extra onder de aandacht te brengen, introduceert Groupon de Culi Weken. Tot 18 juni zet Groupon de kwalitatieve toprestaurants waarmee zij samenwerkt extra in de spotlights. Hieronder vallen zowel Michelinster-restaurants, restaurants met Gaultmillau-punten of Bib Gourmand-onderscheidingen als lokale toppers en restaurants met een hoge klantwaardering. Een tip van ons: ga voor een uitgebreid arrangement bij een van de restaurants van Ron Blaauw. Ga jij liever voor een uitdaging? Dan is een workshop moleculair koken wellicht iets voor jou! De Culi Weken van Groupon bieden voor ieder budget, gezelschap of voorkeur wat wils.

De unieke combinatie van chill & groove-muziek, een onvergetelijk menu, een relaxte, Saint Topez-sfeer en een prachtige locatie blijft een succesformule! Daarom organiseert restaurant Het Bosch voor de derde keer op rij haar eigen culinaire muziekevent “Waterfront Chill & Groove”. De prachtige locatie aan de Nieuwe Meer wordt voor het event geheel omgetoverd als chill-out locatie, inclusief lekkere loungebanken en ligbedden waar je heerlijk kan genieten van het zorgvuldig samengestelde menu én het entertainment. Dompel jezelf onder in een luxe, maar relaxte wereld waar muziek en culinaire heerlijkheden samenkomen op een unieke plek in Amsterdam. De vier hosting chefs waaronder meesterchef Willem-Pieter van Dreumel (Het Bosch), Julius Jaspers (Julius Bar & Grill), Wessel Ruijmgaart (de Kersentuin) en Onno Kokmeijer (Ciel Blue/hotel Okura) hebben inmiddels het 8-gangen swinging menu bepaald. Een tipje van de sluier: een mousse van foie gras, cheviche van zeebaars en een amandeltartelette. Tijdens het event wordt dit menu in een open keuken live bereid. Voor wie nu echt al nieuwsgierig is, is het gehele menu alvast terug te vinden op de website van Het Bosch. Meer informatie vind je hier.

Kortom: er valt de komende tijd genoeg te ontdekken op culinair gebied! Wij krijgen er nu al trek van…