Rock it like a mother!

House of Rebels  Blog   Rock it like a mother!

Rock it like a mother!

Aankomende zondag is het zover: Moederdag. Het moment bij uitstek om je moeder in het zonnetje te zetten, maar ook voor veel merken een gelegenheid om extra buzz te creëren. Want wie durft er op de tweede zondag van mei nog met lege handen aan te komen bij zijn/haar moeder? Toch is Moederdag niet uit commercieel oogpunt ontstaan. Het stilstaan bij moeders dateert zelfs terug naar het klassieke Griekenland! De feestdag hoe wij hem kennen, komt echter uit Amerika. In 1907 nam Anna Marie Jarvis het initiatief om haar moeder te eren, die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog andere moeders voorzag van medicijnen en levensmiddelen. Zeven jaar later besloot de Amerikaanse president Woodrow Wilson dat elke tweede zondag in mei voortaan de nationale feestdag  Mother’s Day zou zijn. Moederdag waaide in 1925 over naar Nederland.

Hoewel Moederdag oorspronkelijk dus geen commerciële insteek heeft, wordt deze dag door veel merken als marketingtool ingezet. Kijk maar eens naar de zoekresultaten die het woord ‘moederdag’ oplevert! Bovendien is gebleken dat we steeds meer geld uitgeven aan Moederdag-cadeaus, waardoor niet meedoen aan de hype bijna een gemiste kans is voor een merk. Hoewel we nog steeds doodgegooid worden met hartvormige chocolaatjes en mierzoete Moederdag-gebakjes, hebben we sinds april ook een aantal verrassende campagnes voorbij zien komen!

Zo koos The Body Shop bij het lanceren van haar Moederdag-collectie  voor minder zoetsappigheid en meer power. De campagne werd uitgebracht met de slogan Rock it like a mother! De inspiratie voor deze en vele andere collecties van The Body Shop was oprichtster Anita Rodick. Deze sterke vastberaden vrouw had als missie vrouwen te helpen zich goed te laten voelen. De collectie, bestaande uit enkele prachtige giftsets, kan dan ook het beste omschreven worden als ethical beauty by a woman, for all women.

Tony’s Chocolonely pakte het dit jaar gedurfd aan met de ‘Mam, je hebt een dikke reep’-verpakking. Deze zijn alleen geschikt voor de moeder met zelfspot! Kraft Heinz pakte het ook gewaagd aan met een campagne rondom scheldende moeders. In het campagnefilmpje geeft Melissa Mohr, expert op het gebied van schelden, een aantal kindvriendelijke alternatieven voor scheldwoorden. Aangezien volgens Kraft Heinz 74% van alle moeders weleens scheldt waar hun kinderen bij zijn, zijn termen als What the frog en Get of your monkey flunking tablet meer dan welkom!

Naast al deze verfrissende campagnes met een rebelse aanpak is er ook nog ruimte voor wat zoetsappigheid. Wieden + Kennedy Portland schreef een romantisch boek voor fastfoodketen KFC. De novelle, ‘Tender Wings of Desire’, is 92 pagina’s dik en is een klassieke doktersroman met een twist. Ook Instagram laat deze kans niet aan zich voorbij gaan. Vanaf deze week zijn er speciale moederdagstickers beschikbaar voor de Stories-functie. Handig voor wanneer je een hippe moeder met Instagram hebt en een kaartje bent vergeten te sturen. Maar natuurlijk ook als je de wereld wilt laten zien dat jouw moeder toch echt de liefste is.

Ten slotte nog een laatste tip voor wie nog een origineel cadeau zoekt – DIY Soap heeft een prachtige Moederdag Verwenpakket met alle essentials voor een welverdiend relaxmoment!