Vermijd gezondheidsproblemen met Steppie: het stabiele balance bord

House of Rebels  Blog   Vermijd gezondheidsproblemen met Steppie: het stabiele balance bord

Vermijd gezondheidsproblemen met Steppie: het stabiele balance bord

Zitten is het nieuwe roken. We zitten tijdens het werk achter de computer, zitten in de auto en hangen ’s avonds op de bank. Omdat we dan niet constant op onze houding letten, heeft dit vaak rug- en nekklachten tot gevolg. Het gebruik van Steppie, een stabiel balance bord, maakt het mogelijk om dynamischer te zijn en bewust te worden van een correcte werkhouding.

Steppie is een jong Deens bedrijf dat wordt gedreven door de ontwikkeling, productie en verkoop van hun gelijknamige product. Het balance bord heeft inmiddels al successen behaald in Scandinavië, Engeland, Duitsland, de Verenigde Staten en Australië. Steppie werd ontwikkeld als de ontbrekende band tussen staand werken en het grote gezondheidspotentieel om een verstelbaar bureau op een correcte en dynamische manier te gebruiken waarbij je veel beweegt.

De nadruk ligt op lichamelijke beweging omdat dit, in tegenstelling tot een zittende levensstijl, de rug- en nekklachten vermindert. Volgens een studie van Volksgezondheid zijn er in Nederland twee miljoen mensen met nek- en rugpijn. Nog verontrustender is het feit dat een grote groep toegeeft dat deze klachten hun dagelijkse bezigheden bemoeilijken. Een extra nadeel is dat deze rug- en nekpijnen vaak leiden tot ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid wat vaak gepaard gaat met sociaaleconomische problemen.

Staand aan de slag
Grote meubelzaken kwamen reeds met verstelbare tafels om staand te kunnen werken. Echter blijkt dit geen oplossing te zijn omdat vele van deze bureaus vooral voor een statische houding zorgen. Daarom komt het nieuwe bedrijf Steppie nu met een balance bord dat het mogelijk maakt langer achter deze verstelbare tafels te staan. Steppie is uitgewerkt door fysio- en ergotherapeuten en is ontworpen vanuit de gedachte om mensen in hun dagelijks leven voortdurend in beweging te houden.

 

Weinig moeite, waardevol resultaat

Het stabiele balance bord zorgt ervoor dat je onbewust tijdens je werkdag in beweging blijft. Steppie activeert de spieren op een natuurlijke wijze en verzekert een correcte en gunstige houding gedurende de hele dag. Naast het verlichten van pijnen in de nek en rug, zorgt het gebruik van het balance bord er ook voor dat je meer vet gaat verbranden en je evenwicht beter onder controle hebt. Op lange termijn kunnen deze voordelen er zelfs voor zorgen dat het risico op hartproblemen sterk vermindert wordt. Zoals reeds aangegeven gebeurd dit alles geheel onbewust doordat het bord op een gecontroleerde wijze wankelt en de gebruiker dus stabiel blijft. Je hoeft je dus niet te concentreren om in evenwicht te blijven.

 

Meer informatie vind je op www.steppieshop.nl.