Sun prepare en care met lavera

House of Rebels  Blog   Sun prepare en care met lavera

Sun prepare en care met lavera

‘Geniet van de zon – maar met mate!’ luidt de slagzin van de lavera suncare campagne. Met dit heerlijke weer is het erg verleidelijk om zoveel mogelijk in de zon te zitten. Iets wat heel begrijpelijk is – de meeste mensen houden van de zon en aangezien hij zich in ons natte kikkerlandje niet zo vaak laat zien, genieten we zoveel mogelijk als hij schijnt! Op het strand of in het zwembad denk je er vast aan om je goed en regelmatig in te smeren. Maar als je even op een terrasje gaat zitten, in de stad rondloopt of buiten gaat lunchen is het gebruik van een zonfactor waarschijnlijk niet het eerste wat in je opkomt. Terwijl dit natuurlijk ook noodzakelijk is!

Zodra de zon tevoorschijn komt genieten we dus met volle teugen, maar ook wat de zon betreft geldt dat teveel niet goed voor je is! Je huid kan pijnlijk verbranden, vroegtijdig verouderen en je kunt zelfs risico lopen op huidkanker. Om jouw huid deze zomer optimaal te beschermen voor de straling van de zon is het belangrijk om te kiezen voor een goede zonbescherming. lavera biedt een unieke lijn minerale zonbescherming, een 100% natuurlijke alternatief voor reguliere zonnecrèmes en –sprays. Synthetische zonnefilters worden door de huid opgenomen, waardoor er warmte-uitslag of andere huidirritaties kunnen ontstaan. Daarnaast hebben veel van deze filters hebben een hormoon-verstorende werking. Een ander groot nadeel aan reguliere zonverzorging is dat de producten niet direct werken, maar meestal pas na een halfuur. Last minute insmeren kan dan dus niet!

Het suncare assortiment van lavera heeft een mineraal filter in plaats van een chemisch filter. Dit zonnefilter wordt niet door de huid geabsorbeerd, maar vormt een beschermende laag op de huid. Deze laag werkt als een spiegel die de straling van de zon (UVA en UVB) reflecteert, waardoor er geen hitte in de huid ontstaat en worden er geen schadelijke stoffen in de huid opgenomen. Minerale bescherming heeft bovendien als eigenschap meteen zijn werking te hebben na het aanbrengen waardoor insmeren op het laatste moment geen probleem is. Onafhankelijk onderzoek van de Environmental Working Group onder 700 zonproducten toonde aan dat minerale zonbescherming 4 keer veiliger is!

De natuurlijke zonbescherming van lavera is geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor baby’s, kinderen en mensen met een gevoelige huid. De producten zijn waterproof en bieden een onmiddellijke en betrouwbare bescherming tegen de zon. De huidvriendelijke formules zijn verrijkt met diverse hoogwaardige biologische ingrediënten, waaronder zonnebloemolie en sheaboter, voor extra verzorging en hydratatie. Kortom: alles wat je nodig hebt om je huid op een natuurlijke manier te beschermen!