Testimonial Robert van Leeuwen – stage House of Rebels

House of Rebels  Blog   Testimonial Robert van Leeuwen – stage House of Rebels

Testimonial Robert van Leeuwen – stage House of Rebels

2 februari 2015 mocht ik dan eindelijk beginnen aan mijn stage, de stageperiode waar ik een lange tijd naar uitgekeken heb. Na een aantal jaar theoretische kennis opgebouwd te hebben was dan eindelijk tijd om deze te toetsen in de praktijk. Ik was één van de gelukkige om een tijdelijke Rebel te worden! Een Rebel? Ja, zo noem je iemand die deel uitmaakt van het team van House of Rebels. House of Rebels is een full-service PR, Marketing, Communicatie en Event bureau. Yes, alles wat je geleerd hebt tijdens je studie is toepasbaar bij dit kantoor. De stageperiode komt helaas al weer aan zijn einde, want na 5 maanden ga ik alweer mijn laatste week al in! Ik kan House of Rebels niet genoeg bedanken voor deze periode, ik ben van student naar volwaardig professional geëvolueerd, mét een passend netwerk.

Ik had gesolliciteerd op de functie medewerker Culinair, Entertainment & Lifestyle. Mijn passies liggen dan ook in deze gebieden en mijn pret kon dus vanaf de get-on-go niet meer bederft worden. Na een inwerkperiode waarin ik wegwijs gemaakt werd in de manier van handelen, werd mij naarmate de tijd vorderde steeds meer ruimte geboden voor zelfontplooiing. Vrijer in inplannen en manier van aanpak, niet in de mate van werk verzetten haha. Mijn hoofdtaak was het genereren van media aandacht voor onze culinaire, entertainment en lifestyle klanten en de resultaten hiervan rapporteren aan onze klanten. Dit is iets wat je niet leert in de schoolbanken, dit is praktijkervaring pur sang. Om deze vaardigheden te leren moet je natuurlijk wel over theoretische achtergrond kennis beschikken, kennis die er voor zorgt dat je op de juiste manier handelt. Deze praktijkervaring is, naast genoeg andere redenen, de reden waarom ik iedere CW’er aan zou raden een stage te lopen bij House of Rebels. Je krijgt de ruimte om te leren, de ruimte om een eigen netwerk op te bouwen en de ruimte om te slagen. Waar velen op de achtergrond functioneren tijdens hun stage, krijg je bij House of Rebels een positie in de spotlights. Je hebt vrijwel direct contact met zowel de klant als de media. Iets wat onmisbaar is voor een startende professional!

Een andere goede reden om stage te lopen bij House of Rebels zijn de events. Events worden opgezet om media aandacht te genereren voor klanten en geloof mij, hier zit veel werk in. Maar al dat harde werk wordt beloond als je eenmaal op het event zelf staat en wanneer deze positief wordt afgerond. Blije klant, blije bezoekers en natuurlijk een paar leuke notificaties op LinkedIn. Jawel, deze events fungeren als Pokon voor je LinkedIn connecties.

Het onderzoek dat ik uitvoer is gebaseerd op de werkzaamheden van House of Rebels voor haar culinaire klanten. Voor deze klanten worden zowel reviews gegenereerd als hun social media bijgehouden. Het doel van mijn onderzoek is om voor zowel potentiële als huidige klanten het nut van deze werkzaamheden aan te tonen, in verhouding tot de bezoekersintentie van consumenten voor hun restaurant. Voor dit onderzoek neem ik dan ook alle tijd om dit netjes uit te werken en te presenteren aan House of Rebels. Mijn onderzoek kan net hetgene zijn dat een potentiele klant overtuigd om een klant te worden. Zien is geloven, en feiten zijn feiten!