Trend: Welk communicatiemiddel is het populairst?

House of Rebels  Blog   Trend: Welk communicatiemiddel is het populairst?

Trend: Welk communicatiemiddel is het populairst?

Adobe heeft een onderzoek onder Amerikanen gedaan naar populariteit van verschillende communicatiemiddelen. Uit dit onderzoek komt vooral één ding duidelijk naar voren: 38% van de ondervraagde wordt het liefst door een bedrijf op de hoogte gehouden doormiddel van mail. Een ander opvallende uitkomst is dat social media het minst populair zijn onder de ondervraagden (2% geeft voorkeur voor social media).

De populariteit van e-mail komt ook naar voren bij het jaarlijkse onderzoek van Blinker. Uit dit onderzoek blijkt dat 85% van de respondenten aangeven zich in te schrijven voor nieuwe nieuwsbrieven.

Wanneer mensen benaderd worden door bedrijven hebben zij dit ook het liefst via de mail (49%) en 22% geeft voorkeur aan direct mail. De andere methoden krijgen verrassend weinig voorkeur van de respondenten: Mobiele app’s van het merk (9%), telefonisch (6%), sms (7%) en social media (8%).

Ondanks dat social media steeds belangrijker wordt blijft mail belangrijk voor de consumenten. Er wordt onder de Amerikaanse respondenten zelfs gesproken van ergernis over het aantal mailtjes, appjes en berichtjes die ze sturen en ontvangen. Zo vind 27% van de ondervraagde het vervelend wanneer iemand tijdens een persoonlijk gesprek spelletjes gaat spelen, hun social media gaat checken (14%) of de mailbox bekijkt (9%).

Bekijk de onderstaande afbeelding uit de infographic voor het gehele onderzoek.