Zijn 50 plussers ontvankelijk voor vlogs?

House of Rebels  Blog   Zijn 50 plussers ontvankelijk voor vlogs?

Zijn 50 plussers ontvankelijk voor vlogs?

Influencers worden steeds belangrijker voor de marketingcommunicatie van bedrijven. Veel bedrijven pikken deze hype goed op en werken al veel samen met bloggers en vloggers. Alleen de doelgroep die de influencers bereiken zijn veel al jongeren. Zo blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Multiscope dat van de 18-34 jarige 82% weleens een vlog bekeken heeft. Bij de 50 plussers ligt dit rond de 45%, een opvallend stuk lager dus.

Daarnaast is het de vraag of 50 plussers zich wel laten beïnvloeden door deze veelal jonge influencers en of zij door hebben hoe groot YouTube aan het worden is. Er wordt zelfs gespeculeerd dat YouTube de televisie over gaat nemen. Toch blijkt dat de 50 plussers wel te bereiken zijn doormiddel van blogs en vlogs. Wanneer zij op deze manier bereikt worden is dit veelal via social media en dan met name Facebook.

Volgens Arjan in’t Veld, Directeur van Bureauvijftig, ligt er bij de doelgroep 50 plus nog een onbenut potentieel. Zeker wanneer ze in aanraking komen met vloggers die een bepaalde autoriteit hebben in de ogen van de 50 plussers. Deze stelling wordt ongesteund door marketeer Ruud Dankers van Multiscope. ‘De inhoud van vlogs kunnen in de toekomst zorgen voor meer en intensievere kijkers, bijvoorbeeld door beter aan te sluiten bij de belevingswereld van ouderen.’

Bron: Marketing Tribune: editie 18 oktober 2016.